Interviews og artikler

Udpluk af interviews og artikler med og om mig og links til lidt jeg har skrevet. Siden bliver løbende opdateret.

Hospital tager snakken med kritisk syge: Vil du genoplives?

DR Nyheder fulgte op på nedenstående med et indslag i TV-Avisen om Horsens Sygehus og denne artikel på DR’s hjemmeside.

Læs mere her.

Overlæge: Spørg patienterne, hvad der er vigtigt for dem

Ove Gaardboe

I min 3. blog fra Altingets Sundhedspanel, 24. marts 2017, gjorde jeg reklame for den internationale ’Hvad er vigtigt for dig?-dag’ 6. juni, som i 2017 brød igennem lydmuren med over 250 deltagende enheder. Spændende at se, hvor meget den rekord bliver overgået i 2018.

Læs mere her.

Selvfølgelig skal sundhedspersonale turde tale om døden

Her et dabatindlæg på Linkedin fra 8. februar 2017 om det samme.

Læs mere her.

Overlæge: Hospitalerne skal turde tage hånd om døden

I min anden blog på Altinget, 8. februar 2017, sætter jeg fokus på, hvordan på Hjerteafdelingen på Horsens Sygehus har gjort samtalen om behandlingsniveauet den sidste tid til en del af dagligdagen.

Læs mere her.

Det skal blive mere naturligt for os alle at snakke om, at livet også har en afslutning

Som deltager i Altingets sundhedspanel skrev jeg 21. december 2016 denne blog om, hvorfor det er vigtigt, at vi forholder os til vores egen sidste tid – #tagsamtalen, og at sundhedsprofessionelle er gode til at tale med borgerne om det – #klartilsamtalen.

Læs mere her.

Selvfølgelig skal sundhedspersonale turde tale om døden

Kristeligt Dagblad havde i oktober 2015 en artikel om det med at tale om den sidste tid, hvor jeg blandt får lov at sige dette:
”Det er stadig grænseoverskridende for de fleste læger at skulle turde sige direkte til en patient: Du kommer til at dø af det her. Og mange har svært ved at tage den vanskelige snak om, hvor og hvordan patienten helst vil dø. Men det er den vej, vi skal.”

Læs mere her.

Patient klagede over sen behandling af meningitis til overlægen

Desværre er hele artiklen ikke med i linket, men Horsens Folkeblad kontaktede mig som chef for Akutafdelingen i marts 2014, og sagde at der var en patient, der var rigtig vred over den behandling, hun havde fået hos os. Hun ønskede, at avisen skrev en artikel med hendes historie.

Mit svar var at invitere patient, journalist og fotograf ind til en samtale, og det blev til et par rigtig gode artikler. Hvis patienterne skal kunne tro på os, skal vi være åbne om vore fejl.

Læs mere her.

Ved juletid 2016 lavede vi i Hej Sundhedsvæsen en sjov lille film om de herlige voksne mænd, der spiller fodbold i AB Tjønserne. Vi ville sætte fokus på mænd som patienter og pårørende:

Se den her.

I august 2016 udgave Hej Sundhedsvæsen rapporten ’Det patientcentrede sygehus’


Rapporten er lavet på basis af en større spørgeskemaundersøgelse fra Defactum. I forbindelse med lanceringen lavede vi denne video med Britt Wendelboe og mig om rapportens hovedkonklusioner. Videoen blev brugt som diskussionsgrundlag for et møde i Danske Regioners: ’Borgernes Sundhedsvæsen’

Se den her.

Her er et interview, jeg fik lejlighed til at lave med Ældreminister Thyra Frank i forbindelse med KL’s Ældrekonference i september 2017.

Vi er selvfølgelig helt enige om, at personalet i ældreområdet skal være bedre til at tage snakken med borgerne om den sidste levetid.

Se den her.